Agris.cz - agrární portál

Farma kuřat ve Valtrovicích u Znojma může rozšířit svou kapacitu

22. 3. 2011 | ČTK

Farma pro výkrm brojlerových kuřat ve Valtrovicích na Znojemsku může rozšířit svou kapacitu o další dvě haly s kapacitou 90.000 brojlerů. Rozhodl o tom při posuzování vlivu záměru na životní prostředí krajský úřad Jihomoravského kraje. Farma, kterou provozuje společnost Dan-Moravia Agrar, tak může rozšířit svou kapacitu celkem na pět hal s kapacitou pro celkem 440.000 kusů brojlerů, zjistila ČTK z webu EIA.

Zástupkyně Dan-Moravia Agrar, která si nepřála být jmenována, ČTK řekla, že firma i přes čerstvě udělené povolení zvažuje, jestli záměr skutečně realizuje. "V době, kdy skoro všechny zemědělské podniky ovládá Andrej Babiš, je těžké s něčím začínat," uvedla.

Pokud prý ale společnost k rozšíření stávajícího areálu přikročí, bude to během následujících dvou let. Investici na stavbu prý firma zatím rozplánovány nemá; investice v podobných případech nicméně dosahují až desítky milionů korun. Dan-Moravia Agrar podle dostupných údajů disponuje základním kapitálem ve výši téměř 60 milionů korun, zaměstnává kolem 20 lidí.


Zdroj: ČTK, 22. 3. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 12:37