Agris.cz - agrární portál

Pokuta pro zemědělské družstvo Agroholding platí, rozhodl soud

28. 3. 2011 | ČTK

Pokuta 10.000 korun pro zemědělské družstvo Agroholding, kterou firmě udělila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) kvůli uvádění na trh potravin s prošlým datem použitelnosti a jiným pochybením, platí. Rozhodl o tom v uplynulém týdnu Krajský soud v Brně, zjistila ČTK na jeho webových stránkách. Rozsudek není pravomocný, zemědělské družstvo proti němu může podat kasační stížnost u Nejvyššího správního soudu.

Zemědělské družstvo Agroholding působí v Bernarticích na Jesenicku a zabývá se rostlinnou a zemědělskou výrobou. Na trh dodává například mouku, pekařské výrobky a vejce.

"Bylo zjištěno například uvádění do oběhu potravin s prošlým datem použitelnosti, při zacházení s potravinami nebyly zajištěny odpovídající hygienické podmínky, například byly zjištěny nečistoty na provozovně a nesprávné ukládání potravinářských odpadů," sdělila ČTK Petra Hoferková ze SZPI.

Inspekce následně udělila Agroholdingu pokutu, proti které se družstvo odvolalo. SZPI však odvolání zamítla. Proto se družstvo obrátilo na krajský soud, který jeho žalobu také zamítl.


Zdroj: ČTK, 28. 3. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 15:02