Agris.cz - agrární portál

Nárůst produkce mléka ve Spojených státech

4. 4. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Mléčné farmy v USA dále zvyšují svoji produkci, podle prognózy USDA bude tento trend pokračovat v průběhu celého roku.

Produkce mléka ve Spojených státech v únoru dále stoupla. V provnání se stejným obdobím loňského roku se v USA vyrobilo o 2 % mléka více. V průběhu dvou prvních měsíců letošního roku došlo k průměrnému nárůstu produkce o 2,1 %. Podle odhadu expertů USDA bude růst výroby mléka pokračovat v průběhu celého letošního roku, ale v o něco měnším měřítku.

V prognóze na kalendářní rok 2011 byl predikován v březnu průměrný přírůstek o 1,7 na 88,9 mil. tun. Významně zvýšeny byly v průběhu roku prognózy průměrné ceny mléka. Nyní se pohybují okolo 28,6 eurocentů/kg, v porovnání s předchozím rokem to představuje 13% nárůst.

Pokud se týká potřeby mléka ve Spojených státech, je očekáván nárůst spotřeby jak tuku, tak také bílkovin a očekává se další nárůst. U importu a exportu mléka se naopak očekává mírný pokles.

Ceny másla, sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a sýru čedar by v průměru za celý rok 2011 měly stoupnout v porovnání s předchozím rokem. Například cena čedaru v průběhu třetího březnového týdne v meziročním srovnání stoupla o téměř 20 procent. (AMI)

USA: Milchaufkommen weiter expansiv

[2011-04-01], www.topagrar.com


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 4. 4. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 18:56