Agris.cz - agrární portál

Soud opět projedná odvolání v kauze údajně zkaženého masa

6. 4. 2011 | ČTK

Městský soud v Praze se bude znovu zabývat případem prodeje údajně zkaženého masa v obchodu Hypernova v pražských Nových Butovicích. Obvodní soud pro Prahu 5 v kauze již dvakrát zprostil obžaloby Jiřího Kaleše, Jiřinu Šajánkovou a Petra Voráčka, kteří podle státního zástupce v roce 2005 opakovaně manipulovali s dobou trvanlivosti masa a masných výrobků. V případě prokázání viny jim za ohrožování zdraví závadnými potravinami hrozí až dva roky vězení.

Vedoucí pracovník masného úseku hypermarketu a dva řezníci prý přikazovali svým podřízeným, aby přebalovali maso s prošlou dobou použitelnosti, označili ho etiketami s novým datem trvanlivosti a vraceli zpět do regálů k prodeji. Pokud byly produkty již natolik zkažené, že zapáchaly a viditelně se rozkládaly, nechali je prý naložit do marinády a tepelně upravit nebo použít na výrobu uzenin.

Případ odstartoval jeden z řezníků pražského obchodu Jaroslav Strnad, který natočil maso v hypermarketu skrytou kamerou. Záběry odvysílala televize Nova spolu s jeho výpovědí o tom, jak prý musel prošlé výrobky přeštítkovávat. O několik dní později se v podobném smyslu vyjádřily i některé další zaměstnankyně masné sekce Hypernovy.


Zdroj: ČTK, 6. 4. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 02:32