Agris.cz - agrární portál

Spotřeba masa ve Švýcarsku opět stoupla

20. 4. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Spotřeba a domácí produkce masa se ve Švýcarsku v uplynulém roce vyvíjely v porovnání s rokem 2009 pozitivně. V roce 2010 průměrný Švýcar zkonzumoval každý týden více než kilogram masa, což představuje meziroční nárůst o 3,3 procent.

Nejraději Švýcaři konzumují vepřové maso (+ 3,9 %), na druhém místě v oblibě je maso hovězí (+ 2,9 %), následované masem drůbežím (+ 3,0 %). Pokles byl zaznamenán pouze ve spotřebě masa telecího (- 1,5 %). Celková spotřeba masa v roce 2010 dosáhla 427 138 tun , což odpovídá průměrné spotřebě 53,6 kg na jednoho obyvatele. Více než polovina spotřebitelů ve Švýcarsku upřednostňuje podle informací Svazu producentů a zpracovatelů masa Proviande maso domácí provenience. 80 procent zkonzumovaného masa pochází z domácí produkce, přičemž podíl vepřového a telecího masa převyšuje podíl masa hovězího a drůbežího. Nejnižší podíl na množství spotřebovaného masa má s 22,2 % domácí produkce u zvěřiny.


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 20. 4. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 05:28