Agris.cz - agrární portál

Pozvánka pro veřejnost: víkendové akce s Lesy ČR v sobotu 21. května

19. 5. 2011 | Lesy České republiky, s. p.

Den s Lesy ČR na hoře Dyleň u obce Vysoká u Staré vody v Karlovarském kraji

Den stromů na hradě Lukově ve Zlínském kraji

Lesy ČR pro veřejnost pravidelně pořádají celou řadu zajímavých osvětových a populárně naučných akcí. Mezi nejtypičtější a nejpopulárnější patří již od roku 2000 akce typu Den s Lesy ČR. V jejich rámci podnik organizuje soutěže a poznávací programy nejen pro děti a mládež, ale i dospělé. Akce se konají v různých koutech České republiky, a i přesto, že mají podobnou strukturu programu, každá akce je svébytným prostředím a náladou jedinečná. Lesy ČR se současně do řady dalších akcí zapojují jako spoluorganizátor nebo účastník.

Rok 2011 je specifický v tom, že je Organizací spojených národů vyhlášen Mezinárodním rokem lesů. Cílem akcí uskutečněných pod hlavičkou tohoto roku je připomenout veřejnosti význam lesů a lesního hospodářství pro společnost. Ústředním mottem roku je „Lesy pro lidi”. K veřejnosti se dostanou informace vysvětlující vliv lesů na stav klimatu, vliv lesů na kvalitu vody a ovzduší, význam dřeva jako obnovitelné suroviny, význam péče o les a další témata. V sobotu 21. května Lesy ČR veřejnost zvou na rovnou dvě na zajímavé akce.

Den s Lesy ČR na hoře Dyleň u obce Vysoká u Staré Vody v Karlovarském kraji

Pro veřejnost Karlovarského kraje podnik pořádá tradiční Den s Lesy ČR v sobotu 21. května a to na hoře Dyleň u obce Vysoká, u Staré vody v okrese Cheb. Akce proběhne v čase od 10 do 16 hodin. Pro návštěvníky bude připraven bohatý program, při kterém si přijdou na své dospělí i děti. Lidé se seznámí nejen s pestrou prací lesníků, myslivců a ochránců přírody, ale i s moderní lesnickou technikou. Příležitost bude také si otestovat znalosti o rostlinách a živočiších žijících v našich lesích. Na horu Dyleň, která je druhým nejvyšším vrcholem Českého lesa (leží v nadmořské výšce 939 metrů), lidé vystoupají po zhruba dva kilometry dlouhé lesnické naučné stezce. Z hory Dyleň je nádherný výhled do okolní krajiny Čech i sousedního Bavorska. Součástí připraveného programu bude rovněž výstava hub, prezentace sokolníků s dravci, hry a soutěže pro děti a samozřejmě občerstvení. Vstupné je zdarma. Na přípravě programu Lesy ČR úzce spolupracují s Ekocentrem Ostrov, Rádiem Egrensis a organizacemi, které se podílejí na ochraně a zachování bohatství naší přírody.

Pozvánka na akci - Den s LČR na hoře Dyleň u obce Vysoká u Staré Vody (pdf, 890 kB)

Den stromů na hradě Lukově ve Zlínském kraji

Neméně zajímavý program čeká na návštěvníky akce Den stromů na hradě Lukově. Akce proběhne rovněž v sobotu 21. května v době od 10 do 17 hodin v blízkosti obce stejného jména v okrese Zlín, ve Zlínském kraji. Hlavními body programu budou ukázky ošetřování památných stromů a možnost vyzkoušet si zážitkové lezení po stromech. Program doplní přírodovědné hry a soutěže pro děti a také výstava fotografií památných a významných stromů Zlínska. Lesy ČR budou mít na hradě Lukově po celý den svůj infostánek. Hlavními pořadateli Dne stromů na Lukově je Spolek přátel hradu Lukova a odbor životního prostředí a zemědělství Magistrátu města Zlína.

Pozvánka na akci - Den stromů na hradě Lukově (pdf, 1 MB)


Zdroj: Lesy České republiky, s. p., 19. 5. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 04:58