Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19. 5. 2011

20. 5. 2011 | Agris

Ministr zemědělství Ivan Fuksa jednal na Moravě o současných otázkách zemědělství a protipovodňových opatřeních

Návštěva Plumlovské přehrady, besedy se zemědělci, regionálními politiky a studenty střední odborné školy byly náplní dnešní návštěvy ministra zemědělství Ivana Fuksy na Olomoucku. Hlavním tématem schůzek byla agrární budoucnost kraje a prevence před povodněmi. Ministr zemědělství Ivan Fuksa navštívil například Přerov, Olomouc a Šumperk. V Olomouckém kraji jednal s regionálními odborníky a politiky o rozvoji zemědělství a protipovodňových opatřeních.

Jan Stráský: Bez chemie nelze s kůrovcem bojovat

Jan Stráský je patrně nejintenzivněji kritizovaným ředitelem národního parku Šumava. Ochranářům se nelíbí jeho postup proti kůrovci, který počítá s rozsáhlým kácením, a osočují jej ze snahy park zlikvidovat. Stráský se tvrdí, že je nutné najít kompromis mezi jednotlivými metodami obrany proti kůrovci a v rozhovoru pro novinky.cz vysvětluje své kroky.

Výrobci nás krmí horšími potravinami než západ Evropy

Světoví výrobci potravin dodávají do postkomunistických zemí méně kvalitní potraviny než na zbytek kontinentu. S odvoláním na zjištění slovenské asociace spotřebitelů o tom informovala Česká televize. Bulharsko, kam se údajně dodává zboží nejhorší kvality, si dokonce stěžuje u Evropské unie. Výrobci přiznávají, že složení některých výrobků se stejnou značkou se pro jednotlivé trhy liší.

Drůbežářský závod Klatovy měl loni vyšší zisk, tržby i výrobu

Drůbežářský závod Klatovy a.s., druhý největší zpracovatel kuřat v Česku, loni prodal zboží za 1,58 miliardy korun, což bylo meziročně o téměř 150 milionů Kč více. Hrubý zisk podniku se meziročně zvýšil z 59 na 65 milionů korun. Loňská čísla jsou velmi úspěšná, protože veškeré náklady včetně nakupované suroviny šly loni nahoru, řekl ČTK generální ředitel David Bednář.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství


Zdroj: Agris, 20. 5. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 02:26