Agris.cz - agrární portál

Ministři životního prostředí Česka a Gruzie podepsali společné prohlášení

1. 6. 2011 | Ministerstvo životního prostředí

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa se sešel se svým gruzínským protějškem ministrem ochrany životního prostředí Georgem Khachidzem. Cílem setkání bylo prohloubení dosavadní úzké bilaterální spolupráce.

Ministři mluvili o zkušenostech s energetickou efektivitou v praxi (Zelená úsporám) nebo o odpadovém hospodářství. Gruzínský ministr se také zajímal o zkušenosti v oblasti ochrany biologické rozmanitosti či ekoturismu.

Názornou ukázku české praxe si gruzínská delegace osobně prohlédla při návštěvě chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko a energetických opatření na budově Národního divadla v Praze.

Součástí návštěvy byl i podpis Společného prohlášení, které obsahuje dohodu o posílení dvoustranné spolupráce v oblasti vodního a odpadového hospodářství, sanaci ekologických škod, ochranu biodiverzity, změny klimatu a provádění mnohostranných dohod o životním prostředí.


Zdroj: Ministerstvo životního prostředí, 1. 6. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 20:50