Agris.cz - agrární portál

Patnáct Japonců se z australského masa nakazilo bakterií E.coli

3. 6. 2011 | ČTK

V Japonsku nakazila střevní bakterie E.coli 15 lidí. Nejedná se o kmen, který je za nákazou v Evropě, a podle prvních informací Japonci snědli maso pocházející z Austrálie. Australské úřady se domnívají, že potravina byla kontaminována až při úpravě v Japonsku. Informoval o tom dnes list The Australian.

Patnáct Japonců onemocnělo po 6. květnu, kdy jedli v restauraci maso opékané na roštu podle korejské tradice. Za jejich onemocněním byl kmen 0157, zatímco smrt 18 Evropanů má na svědomí typ 0104 bakterie ECEC. Všichni nakažení v Japonsku se už uzdravili.

Ředitelka japonské pobočky australské potravinářské firmy Meat and Livestock Melanie Brocková řekla, že se případ vyšetřuje.

"Musíme určit přesný okamžik, v němž bylo maso kontaminováno. Domníváme že, že to bylo v Japonsku při úpravě australského hovězího, ale zatím je na přesné určení brzy. Zkoumáme detaily případu," sdělila rozhlasové stanici ABC.


Zdroj: ČTK, 3. 6. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 13:09