Agris.cz - agrární portál

Agrární magnát Večeřa vstupuje do mlékárenství

14. 6. 2011 | Euro

Zemědělský velkopodnikatel Gabriel Večeřa pohltil mlékárnu na Vysočině Lacrum Velké Meziříčí. Regionálního výrobce eidamských sýrů a biomléčných výrobků známých pod značkou Amálka získal Večeřa prostřednictvím zemědělské společnosti Agro Měřín, kterou vlastní. Bývalý majitel mlékárny, německá společnost Bayerische Milchindustrie, tímto opouští český trh. Transakci serveru Euro.cz potvrdil bývalý ředitel mlékárny Karel Quast a Jindřich Burda z Agra Měřín. Novou jednatelkou Lacrumu je Marie Čejková, která dříve vlastnila necelých šest procent akcií Agra Měřín.

Večeřa se na vstup do mlékárenství chystal už delší dobu. Neúspěšně se ucházel kupříkladu o Jaroměřickou mlékárnu a moravskobudějovickou mlékárnu J + R, kterou prodával francouzský výrobce sýrů Fromageries Bel.

Agro Měřín patří mezi největší příjemce zemědělských dotací v Česku. Večeřa vlastní také Nové Vinařství. Proslavil se i jako spekulant s pozemky. Při takzvaném zvláštním režimu získal od pozemkového fondu lukrativní parcely v pražské Uhříněvsi.

Táňa Králová


Zdroj: Euro, 14. 6. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 10:37