Potraviny živočišného původu jsou OK
21. 6. 2011 | SVS ČR
Jelikož se poslední dobou objevovala podezření i na možnou kontaminaci potravin živočišného původu, rozšířila Státní veterinární správa ČR monitoring i na produkci z členských zemí EU.
Šlo zejména o prověřování možné kontaminace toxin produkující bakterie Escherichia coli, což je předmětem našeho normálního rutinního monitoringu u našich zpracovatelů. Nyní máme k dispozici 31 vyhovujících vyšetření zásilek německého hovězího a vepřového masa, ve kterých nebyla prokázána přítomnost E. coli. Vyšetřování naší produkce nadále pokračuje. V loňském roce jsme v rámci monitoringu provedli 1 500 vyšetření na toxikogenní E. coli.
Lze tedy konstatovat, že potraviny živočišného původu, které jsou u nás uváděny do oběhu, splňují podmínky zdravotní nezávadnosti.
Zdroj: SVS ČR, 21. 6. 2011
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 07:55