Označení regionální potravina má osm výrobků z Libereckého kraje
28. 6. 2011 | vetweb.cz
Komise letos vybírala z 32 produktů od 17 malých a středních potravinářských firem z celého kraje. Nejvyšší hodnocení získaly krůtí párečky od Prominentu, sýr Gaston s bazalkou z Mlékárny Příšovice, Bio ovčí jogurt z farmy Josefa Pulíčka nebo Držkovský řemeslný chléb. Označení mohou po další čtyři roky používat také Lomnické kostky z JVS Semilské pekárny, světlý ležák František z Harrachovské sklárny a minipivovaru, červené kysané zelí firmy Samir a Český med z Podještědí od Jiřího Vomáčky.
Soutěž Regionální potravina financuje ministerstvo zemědělství, jejím cílem je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců i regionů původu potravin. Soutěž se uskutečnila už podruhé, loni označení v kraji získalo pět produktů.
Sekaninová Irena (27.6.2011)
Zdroj: vetweb.cz, 28. 6. 2011
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 02:12