Agris.cz - agrární portál

Bernard zvedl za pololetí výstav piva

11. 7. 2011 | ČTK

Humpolecký Rodinný pivovar Bernard uvařil v letošním prvním pololetí 101.475 hektolitrů piva, ve srovnání se stejným obdobím před rokem o 4,1 procenta více. Stotisícová hranice prodaného piva byla během prvních šesti měsíců roku překročena poprvé v historii pivovaru, sdělil dnes ČTK mluvčí podniku Zdeněk Mikulášek. K dobrému výsledku přispělo pěkné počasí v minulých dvou měsících. Podle mluvčího pomáhá také to, že lidé preferují zajímavé druhy piv.

Bernard přičítá vzrůstající výstav kvalitě svého nepasterizovaného piva, k jehož výrobě používá pivovar vlastní suroviny - slad, vodu i kvasniční kulturu. "Sladovna Bernard v Rajhradě je jedním z mála výrobců tradičního humnového sladu," uvedl mluvčí. V červnu pivovar expedoval 23.779 hektolitrů piva, což byl dosud jeho nejvyšší měsíční prodej. Za hranice se vozí kolem 15 procent produkce, nejvíc na Slovensko.

V minulém roce pivovar uvařil 204.474 hektolitrů nápojů. Za posledních pět let se produkce piva Bernard zvýšila o 47,5 procenta. V nejbližších dvou letech chystá pivovar investice za 65 milionů korun, a to i kvůli stoupajícímu výstavu. Během letoška bude posíleno chlazení a sanitační stanice pro čištění stáčíren lahví, sudů a přetlačných tanků. V plánu je dále vybudování sil na slad a sladovnický ječmen ve sladovně v Rajhradě. Připravuje se také posílení zdrojů vody a rozšíření kapacity tanků.

Pivovar loni vykázal čistý zisk 46 milionů korun. Tržby za pivo činily 356 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 11. 7. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 13:05