Agris.cz - agrární portál

Douwe Egberts plánuje příští rok vstup na burzu

14. 7. 2011 | ČTK

Nizozemský zpracovatel a prodejce kávy Douwe Egberts, ve kterém vlastní majoritní podíl firma Sara Lee Corp., plánuje v první polovině příštího roku primární nabídku akcií. Píše o tom dnes nizozemský list De Telegraaf. List rovněž uvedl, že na burzu by mohl vstoupit i prodejce čaje Pickwick. "Ještě nevíme, kde se akcie budou prodávat, zda to bude v Evropě nebo Americe," reagoval na zprávu mluvčí Douwe Egberts Anton Van Dijk. "Mohu jen říct, že se vstup na burzu uskuteční v první polovině roku 2012." Odmítl však potvrdit zprávu listu, že peníze z primární nabídky chce firma investovat do vývoje nových produktů.

Douwe Egberts je jednou z nejoblíbenějších značek kávy v Nizozemsku. Nabízí širokou škálu produktů, včetně instantní kávy, kávy pro espresso, překapávanou kávu či kávové polštářky do automatů, napsala agentura Reuters.

Sara Lee na počátku tohoto roku oznámila, že se rozdělí na dvě společnosti. Dokončí tak dlouhodobou sérii změn, jejichž cílem bylo přetvořit firmu z konglomerátu na menší podnik zaměřený na potravinářství. Jedna společnost se soustředí na jídlo a stravovací služby v Severní Americe a druhá na operace v oblasti kávy a čaje a pečiva.


Zdroj: ČTK, 14. 7. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 11:06