Agris.cz - agrární portál

Veterináři našli v pražské tržnici SAPA špatně skladované maso

15. 7. 2011 | ČTK

Bezmála sto kilogramů masa a masných výrobků, které byly uskladněny v nevyhovujících podmínkách, našli pracovníci Státní veterinární správy (SVS) při středeční kontrole asijské tržnice SAPA v Praze-Libuši. Inspektoři nařídili maso a masné výrobky zlikvidovat a provozovateli skladu navrhli pokutu 50.000 korun. ČTK to dnes sdělil mluvčí SVS Josef Duben.

"Ve zcela nevyhovujících prostorách s neregulovanou teplotou bylo u jednoho provozovatele zjištěno uskladněné vepřové maso, střeva, krev v plastových lahvích a masné výrobky, a to v celkové hmotnosti 95 kilogramů. Veškeré nalezené množství potravin a surovin bylo pozastaveno a tentýž den odvezeno asanační službou k neškodné likvidaci," uvedl Duben.

V těchto skladovacích prostorách spíše garážového typu, kde teplota prostředí je shodná s venkovní teplotou, bylo podle Dubna zjištěno skladování potravin už na začátku května. "I v tomto případě bylo zboží neškodně odstraněno a provozovateli byla uložena finanční sankce," dodal Duben.


Zdroj: ČTK, 15. 7. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 22:04