Agris.cz - agrární portál

Prší a prší

22. 7. 2011 | SVS ČR

Zdá se, že deště budou ještě pokračovat a vylití vody z břehů může zkomplikovat život chovatelům hospodářských zvířat několikerým způsobem. Jednak přímo, zaplavením stájí, ale i nepřímo, například tím, že se hlodavci budou pokoušet přesunout do suchých míst, do skladů krmiv a i do samotných stájí. Je třeba s touto eventualitou počítat a věnovat se deratizaci.

Srážková voda může také znehodnotit uskladněnou píci a vyšší vzdušná vlhkost samozřejmě nesvědčí ani skladovaným krmným směsím.

Hrozí i znehodnocení potravin, jak vlhkostí, srážkovou vodou ale i zmíněnými pronikajícími hlodavci. Ovšem zde je třeba dodat, že podle předpisů musí být ve všech fázích výroby a distribuce potraviny a suroviny chráněny před povětrnostními vlivy! Přesto Státní veterinární správa ČR upozorňuje chovatele i výrobce krmiv i potravin na případná rizika.

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR


Zdroj: SVS ČR, 22. 7. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 12:23