Agris.cz - agrární portál

Dalších osm moravskoslezských potravin získalo značku kvality

23. 7. 2011 | ČTK

Dalších osm potravinářských výrobků získalo značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Mohou ji využívat například výrobci uzenin, zelí, mléka nebo medoviny. Moravskoslezský kraj chce tímto oceněním podpořit regionální výrobce. ČTK o tom informovala mluvčí krajského úřadu Šárka Vlčková.

Dřívější seznam šesti výrobků, kterým kraj udělil označení v prvním roce soutěže, doplnily minisalámky společnosti Beskydské uzeniny, Trefilova masopustní klobása od firmy Vladimír Hájek z Frýdku-Místku, čerstvé mléko plnotučné od Ekomilku a pečené mrkvánky od Beskydu Fryčovice.

Odborná porota také ocenila porubské pusinky od firmy GAMYS, medovinku originál od společnosti Jankar Profi, otické kysané zelí červené od ZP Otice a pšeničnou mouku hladkou speciál od Mlýnu Herber.

"Stejně jako loni jsme dělali senzorické posouzení jednotlivých výrobků, zjišťovali jsme, jaká je jejich vůně, vzhled, chuť, ale i technologické parametry nebo úroveň obalu. Velký důraz jsme kladli také na vazbu daného výrobku k

Moravskoslezskému kraji," uvedl předseda komise Martin Štěpánek.

Firmy letos do soutěže přihlásily 48 výrobků. Loni komise ocenila například producenty štramberských uší nebo nošovického kysaného zelí. Vybrané potraviny nyní bude kraj prezentovat například na ochutnávkových akcích nebo tradiční výstavě Země


Zdroj: ČTK, 23. 7. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 20:59