V Maďarsku převažují tuzemské potraviny
5. 8. 2011 | APIC-AK
Více než 3 produktů nabízených v potravinářských prodejnách pocházejí z tuzemských zdrojů.
Podle studie provedené na Korvínově univerzitě v Budapešti má tuzemský původ nejméně polovina všech kategorií produktů. V Maďarsku jsou vyprodukovány téměř veškeré čerstvé potraviny včetně masa, drůbeže a vajec, zatímco jen asi polovina zpracovaných mléčných produktů (včetně sýrů) a marmelád.
Vyšší podíl domácí produkce byl zjištěn v maloobchodech s maďarskými vlastníky jako CBA, Coop a Real Elelmiszer.
Die Milchwirtschaft, 2, 2011, č. 3, s. 452
PMR: 76.4% of products on shelves of food retailers are of Hungarian origin
Zdroj: www.agronavigator.cz
Zdroj: APIC-AK, 5. 8. 2011
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 03:48