Agris.cz - agrární portál

Hygienická opatření v masném průmyslu

11. 8. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Při udržování hygieny v potravinářském průmyslu je, mimo jiné, nutná účinná a spolehlivá desinfekce podrážek pracovní obuvi. Pro oblast potravinářského průmyslu, kde se připravují rybí a masné výrobky a lahůdky, je třeba zajistit nezbytnou bezpečnost prováděním hygienických opatření. K tomuto účelu nabízí německá Chemische Fabrik Dr. Weigert se sídlem v Hamburku, výsledky, jejími odborníky zpracované tématiky, různých možností desinfekce podrážek. Kromě toho mají potravinářské podniky k dispozici čisticí a desinfekční prostředky, které se v této oblasti běžně nasazují proto, aby byly splněny přesně stanovené požadavky Evropské unie včetně následného povinného testování, jako důkazu o prováděných hygienických opatřeních.

V mnoha podnicích se provádí čištění podrážek pracovní ochranné obuvi za pomocí kartáčového mycího zařízení. Cílem je odstranění špíny a mikroorganismů za využití silných mechanických a účinných čisticích prostředků, což spolehlivě zabrání zavlečení špíny do výroby.

Další možností, jak minimalizovat vniknutí špíny a mikroorganismů do oblasti výroby je použití desinfekčních lázní a rohožek.

Použití nepěnivých čistících a desinfekčních prostředků v optimální koncentraci je řešením pro efektivní a spolehlivý výsledek. Příkladem je použití prostředku neoseptal® od společnosti Chemische Fabrik Dr. Weigert v koncentraci 0,1 % (pro kartáče) nebo 4 % (pro rohožky).


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 11. 8. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.12.2025 19:21