Agris.cz - agrární portál

Zemědělské podniky z Olomouckého kraje navýšily výrobu masa

15. 8. 2011 | ČTK

Farmáři z Olomouckého kraje meziročně navýšili v prvním pololetí roku produkci masa. Bez drůbežího ho zemědělské podniky z regionu vyrobily 13.232 tun, což je o 3,6 procenta více než ve stejném období loni. V celé zemi produkce masa v prvním pololetí klesla, a to o 2,8 procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

K navýšení celkové výroby masa v Olomouckém kraji přispěl nárůst produkce hlavní komodity regionu, vepřového masa. Farmáři ho v období od ledna do konce června vyprodukovali 11.917 tun, což představuje meziroční nárůst o 5,3 procenta.

Naopak produkce hovězího a telecího masa se v kraji snížila o 9,4 procenta na 1314 tun.

Největšími tuzemskými výrobci masa byly od ledna do konce června zemědělské podniky z Vysočiny, které jej dodaly téměř 28.000 tun. Následovali je zemědělci ze středních Čech a Jihomoravského kraje. Farmáři z Olomouckého kraje se podíleli na celkové produkci masa v zemi 7,8 procenta.


Zdroj: ČTK, 15. 8. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 23:50