Agris.cz - agrární portál

Září je měsíc biopotravin. Zahajuje biotrhem na Jiřáku

29. 8. 2011 | bio-info.cz

Již sedmý roční Měsíce biopotravin letos zahajuje na farmářském tržišti Jiřák. Mimořádně ve čtvrtek 1. září 2011 pořádá sdružení Archetyp, o. s. farmářský trh výhradně s biopotravinami a ekologickými zemědělci.

Farmářské tržiště Praha podporuje ekologické zemědělství, jehož produkty najdete pravidelně na všech tržištích. Nabízí tak svým spotřebitelům vedle farmářských produktů nakoupit i biopotraviny.

„Biotrhem chceme upozornit na to, že by se ekologické zemědělství mělo propagovat nejen kvůli kvalitě biopotravin, ale také systémem chovu zvířat a jejich životních podmínek, které jsou nesrovnatelně kvalitnější, než u konvenčních chovů. Dalším důvodem je způsob hospodaření biozemědělců, jimž BIO-certifikace přikazuje šetrnější přístup ke krajině.“, říká Jiří Sedláček, předseda o. s. Archetyp.

A co můžete na farmářském biotrhu na Jiřáku koupit? Uzeniny – maso (hovězí, vepřové, jehněčí) – sýry (ovčí, kozí, kravské) – mléčné výrobky – čerstvě namletou mouku – koření – čaje – káva – mošty – zelenina – ovoce – mošty – vína – pečivo – občerstvení – to vše v kvalitě BIO!KDY: 1. září 2011 od 8:00 do 18:00

KDE: Farmářské tržiště Jiřák, náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3

NĚCO NAVÍC: živá muzika Pavla Rohleny


Zdroj: bio-info.cz, 29. 8. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 02:54