Agris.cz - agrární portál

Označování přidané vody v názvu masa a drůbeže v USA

30. 8. 2011 | APIC-AK

Podle návrhu USDA by přídavek vody dosažený vstřikováním nebo marinádou měl být pro spotřebitele zřejmý již z názvu výrobku.

USDA – Federální ministerstvo zemědělství USA, konkrétně úřad Food Safety and Inspection Services (FSIS) vyhodnocuje možnost vytvoření nových pravidel označování, podle kterého by bylo zřejmé, zda a kolik tekutiny bylo do masa přidáno, ať už vstřikováním, marinováním či jinak. Dosavadní praxe je nedostatečně srozumitelná. Ať už maso obsahuje přidanou vodu nebo ne, podle samotného názvu to spotřebitel nepozná. Proto FSIS navrhuje, aby už název výrobku nebyl např. „Kuřecí prsa“, ale „Kuřecí prsa – 40 % přidaného vodného roztoku a omáčky teryaki“.

Návrh je zveřejněn na webu FSIS.

Je stanovena lhůta 60 dnů k připomínkování.

EU Food Law, 2011, č. 495, s. 19

Zdroj: www.agronavigator.cz


Zdroj: APIC-AK, 30. 8. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 01:24