Agris.cz - agrární portál

Belgie zakázala kastraci selat bez anestézie

15. 9. 2011 | APIC-AK

Od příštího roku nebude možné v Belgii provádět chirurgickou kastraci selat bez anestézie, od roku 2018 pak nebude možné provádět kastraci vůbec.

Od 1. ledna 2012 bude v Belgii zakázáno provádět kastraci selat bez anestézie, jak informoval Svaz belgických jatek a bouráren (FEBEV) ve své tiskové zprávě. Svaz tak splnil svůj slib z loňského roku, že se zasadí od roku 2012 o zastavení chirurgické kastrace bez umrtvení. Od roku 2018 bude kastrace selat zakázána úplně.

Zákaz je reakcí na výsledky výzkumu belgického Výzkumného ústavu zemědělství a rybářství (ILVO) na téma dobrých životních podmínek zvířat a výsledkem snahy o zajištění úspěšného ztržňování belgického vepřového masa na národní i mezinárodní úrovni. Jedná se o dobrovolnou iniciativu belgických zpracovatelů masa.

René Maillard, manažer Belgian Meat Office, rozhodnutí FEBEV přivítal: „ Belgické odvětví výroby masa podpořilo německé stanovisko ohledně kastrace selat. Jedná se o krok správným směrem, který bude mít pozitivní dopad na naše obchodní styky s nejvýznamnějšími zahraničními zákazníky“.


Zdroj: APIC-AK, 15. 9. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 00:43