Agris.cz - agrární portál

Bendl začal s personálními změnami

13. 10. 2011 | ČTK

„Nečekejte ode mě žádné rychlé a hluboké personální či jiné změny,“ prohlásil Petr Bendl krátce poté, co byl minulý čtvrtek uveden do funkce ministra zemědělství v Nečasově kabinetu. Neuběhl týden a první změny jsou tady. Novopečený ministr je zahájil odvoláním personálního ředitele Miroslava Prokopa. Informaci potvrdilo serveru Euro.cz více zdrojů blízkých ministerstvu. Prokop na úřadu přežil všechny ministry od časů lidovce Josefa Luxe. Končí také dlouholetý ředitel legislativy Jindřich Urfus. Dle dobře informovaných zdrojů by ho měl vystřídat právník Pavel Škvára, bývalý Bendlův náměstek na ministerstvu dopravy.

Pro Škváru, který prozatím řídí kabinet ministra, by se měla nově zřídit funkce legislativního náměstka. Škvára na ministerstvo zemědělství přišel ze Správy státních hmotných rezerv, kde byl od letošního července místopředsedou.

Třetím odvolaným je Jan Šlajs, vrchní ředitel správní sekce, který má pod sebou veřejné zakázky a informační technologie. Bendl ho nahradil Janem Ludvíkem, který tímto povýšil z funkce ředitele odboru zakladatelské činnosti. Na úřad Ludvík nastoupil za Petra Gandaloviče. Jeho nástupce Jakub Šebesta Ludvíka sesadil z ředitelského postu. Znovu se na něj vrátil za Ivana Fuksy.

Síla dalších personálních otřesů bude záviset na výsledcích sobotního sněmu středočeské ODS.


Zdroj: ČTK, 13. 10. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 13:25