Agris.cz - agrární portál

Less & Forest: Náš podíl na trhu zůstane stejný

21. 10. 2011 | E15 on line

Ačkoli Less & Forest podal v mnohamiliardovém tendru Lesů ČR na těžební práce na rok 2012 a další léta nejvyšší nabídky na třech čtvrtinách územních jednotek, tedy výrazně více než v letošním jednoletém tendru, nakonec podepíše smlouvy na zhruba stejný objem těženého dřeva jako letos, tedy asi na dva miliony metrů krychlových ročně. V rozhovoru pro deník E15 to řekl šéf skupiny Less Jan Mičánek.

V letošním jednoletém tendru firma podepsala smlouvy na 28 smluvních jednotek. Po otevření obálek s nabídkami do velkého tendru vyplynulo najevo, že firma podala nejlepší nabídku na 88 územních jednotkách. Transparency International, která s LČR na velkém tendru spolupracuje, poté upozornila na možnost přílišné koncentrace trhu.

Podle slov Mičánka ale zůstane podíl Less & Forest na trhu stejný jako letos. „Na to máme kapacity, z takového množství umíme dřevo dobře prodat,“ řekl Mičánek.

Pokud vítěz nepodepíše na jednotce smlouvu, Lesy ČR ji mohou podepsat s druhým či třetím v pořadí. Pokud se tak nestane, může tendr na dané jednotce zrušit a vyhlásit řízení znovu. Lesy ČR nechtěly komentovat, zda s postupem firmy Less souhlasí, či ne.

„Je na vítězi, zda smlouvu uzavře. Pokud odmítne, uplatní LČR další postupy v souladu se zákonem,“ řekl mluvčí lesů Zbyněk Boublík. „Složená jistina připadne při odstoupení od uzavření smlouvy LČR,“ dodal.


Zdroj: E15 on line, 21. 10. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 05:40