Agris.cz - agrární portál

ČDZ loni prohloubily ztrátu na 38 milionů korun

24. 10. 2011 | ČTK

Dřevozpracující firma České dřevařské závody Praha loni meziročně prohloubila ztrátu z předloňských 22 milionů na takřka 38 milionů korun, zjistila ČTK z výroční zprávy podniku zveřejněné ve Sbírce listin. Celkové tržby společnosti klesly zhruba o 30 procent na 195,5 milionu Kč.

"V roce 2010 pokračovala restrukturalizace firmy, která byla zaměřena především na utlumení nerentabilní výroby, snížení výrobních nákladů, další snížení pracovníků a zvýšení produktivity," uvedl ve zprávě předseda představenstva společnosti Tomáš Hrubec.

České dřevařské závody se v loňském roce staly překvapivými vítězi tendrů státního podniku Lesy České republiky na těžbu a další lesnické práce pro letošní rok, když podaly nejvýhodnější nabídku na 36 z celkem 108 soutěžených území. Nakonec však firma uzavřela smlouvy jen na osmi z nich. Nejúspěšnější tak nakonec byla společnost Less & Forest podnikatele Jana Mičánka, která uzavřela 28 kontraktů.

Společnost působí v oboru zpracování dřeva již od roku 1953. Kromě prvotního zpracování dřevní hmoty postupně rozšířila produkci o výrobu stavebně-truhlářských výrobků výrobu dřevostaveb a lepených dřevěných konstrukcí. Významnou část produkce firmy představuje také výroba vláknocementových desek a plastových oken a dveří. Firma vlastní rozhodující kapitálový podíl v dřevozpracující společnosti LINETA Severočeská dřevařská společnost a lesnické firmě Lesy Pelhřimov.


Zdroj: ČTK, 24. 10. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 17:09