Agris.cz - agrární portál

Billa stahuje kečupy, měla v nich málo rajčat

27. 10. 2011 | Denik.cz

Maloobchodní řetězec Billa ve středu začal preventivně stahovat z obchodů kečupy vlastní značky Clever.

Jsou to Clever Kečup jemný a Clever Kečup ostrý v balení po 490 a 900 gramech od společnosti Hamé, ve kterých byl podle rozboru Ústavu pro vyšetřování potravin nízký podíl rajčat a naopak vysoký podíl konzervačních látek.

ČTK to oznámila apolečnost Billa.

„Stahované výrobky svou kvalitou neodpovídají požadavkům českých norem, ani smluvním ujednáním s výrobcem,“ uvedl generální ředitel společnosti Billa v České republice a na Slovensku Jaroslaw Szczypka. Billa podle něj vrátí zákazníkům peníze za koupené kečupy Clever, a to i bez předložení účtenky. Podmínkou je vrácení balení stahovaných kečupů, i když bude již načaté.

K provedení rozboru přivedly společnost Billa testy kečupů na českém trhu zveřejněné nedávno ve spotřebitelském časopise dTest. Všech 22 kečupů, které nechal časopis zkontrolovat, obsahovalo nebezpečné mykotoxiny z plesnivých či nahnilých rajčat. Kromě toho byly v kečupech také pesticidy a rajčata v některých výrobcích nahrazovala jablečná dřeň, karotka nebo cibule.


Zdroj: Denik.cz, 27. 10. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 16:07