Agris.cz - agrární portál

Hradecká střední veterinární škola rozšíří díky dotaci EU výuku

31. 10. 2011 | ČTK

Střední odborná škola veterinární v Hradci Králové rozšíří od příštího roku s podporou Evropské unie výuku o obor veterinární technik laborant. Škola bude první v Česku, která toto studium nabídne. Z dotace EU ve výši šesti milionů korun škola také pořídí nové odborné učebny s moderním vybavením. ČTK to dnes řekl mluvčí hradeckého kraje Jiří Hošna.

Výuka zaměření veterinární technik laborant v Česku zatím neexistuje a absolventi oboru veterinární prevence si musí potřebné znalosti doplňovat až v praxi. "Nový obor zvýší možnost okamžitého uplatnění absolventů na trhu práce. Na vzniku oboru se budou podílet i odborníci z vysokých škol, soukromého sektoru i státních organizací," řekl krajský radní pro školství Jiří Nosek.

Vytvoření podmínek pro výuku nového oboru je podle Hošny zkušebním projektem, který reaguje na požadavky trhu práce. Na škole se díky dotaci EU rozšíří výuka odborných předmětů v teoretické i praktické části. Součástí projektu je i podpora práce s talentovanými žáky a propagace přírodovědných oborů mezi žáky středních a základních škol v regionu. Práce na projektu by měly skončit v lednu 2012.

Královéhradecký kraj se na středních školách snaží dlouhodobě podporovat odborné vzdělávání. Letos kraj dokončil stavbu specializovaných vzdělávacích center na trutnovské lesnické akademii a technických středních odborných školách v

Hradební a Vocelově ulici v Hradci Králové. V příštím roce dokončí další centrum zaměřené na stavebnictví v Náchodě. Celkem na tyto čtyři projekty kraj získal z EU dotaci 125 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 31. 10. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 11:33