Agris.cz - agrární portál

Návštěva Výboru pro zemědělství a rybářství Rady provincie Chungcheongnam-Do na Ministerstvu zemědělství ČR

3. 11. 2011 | MZe ČR

V návaznosti na podpis první Dohody nového typu o volném obchodu mezi EU a Jižní Koreou navštívila dne 27. října 2011 Ministerstvo zemědělství ČR delegace Výboru pro zemědělství a rybářství Rady provincie Chungcheongnam - Do (Agriculture and Fishery EconomyCommittee Chungcheongnam -Do Provincial Council). Dvanáctičlennou delegaci vedl předseda výboru Chul-min Kang.

Členové výboru byli na Ministerstvu zemědělství informováni o chystané návštěvě české delegace na vysoké úrovni v rámci konání Prvního zasedání česko-korejské smíšené komise pro hospodářskou spolupráci, které se uskuteční v listopadu 2011 v Soulu s tím, že za resort zemědělství povede jednání náměstek Juraj Chmiel.

Plánované zasedání má potenciál odstartovat novou etapu česko-korejských vztahů a ČR je připravena ke spolupráci v mnoha oborech. V souvislosti se zájmem korejské delegace byla účastníkům návštěvy ve třech přednáškách představena evropská politika rozvoje venkova a systém ekologického zemědělství v ČR. Během dialogu k jednotlivým tématům byla diskutována mimo jiné problematika podpory mladých zemědělců v EU, podpora ochrany vody a půdy nebo plány v oblasti výroby bioproduktů.

Kateřina Böhmová

ředitelka Odboru komunikace MZe


Zdroj: MZe ČR, 3. 11. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 22:59