Agris.cz - agrární portál

Firma ADM rozšíří v Olomouci závod na zpracování olejnatých semen

11. 11. 2011 | ČTK

Společnost Archer Daniels Midland Company (ADM) zřejmě rozšíří svůj olomoucký závod na zpracování olejnatých semen. Investicí by měla zvýšit své výrobní portfolio a efektivitu produkce. Projekt znamená i to, že firma bude moci odebírat více plodin od místních dodavatelů. ČTK o tom dnes informoval ředitel poboček ADM v Olomouci a bavorském Straubingu René van der Poel.

Počáteční fáze projektu, který společnosti umožní mimo jiné nově vyrábět slunečnicový šrot s vyšším obsahem bílkovin, začala před rokem, dokončení je plánováno na začátek až polovinu příštího roku. Projekt, jehož náklady firma nezveřejnila, dále počítá s navýšením kapacity skladovacích prostor a výstavbu nových sil.

"Díky novému produktu a tedy i zvýšeným požadavkům na suroviny, umožní společnost ADM místním zemědělcům proniknout na nové trhy. Zvýšením investic do závodu v Olomouci potvrzujeme náš závazek být silným a stabilním partnerem pro místní výrobce, dodavatele a zákazníky," uvedl ředitel.

Společnost ADM působí v Česku dva roky. Olomoucký závod má více než 100 zaměstnanců. Po celém světě firma zaměstnává asi 30.000 lidí, kteří vyrábějí z olejnatých semen, kukuřice, pšenice a kakaových bobů potravinářské výrobky, krmivo pro zvířata, ale i produkty pro chemický průmysl a energetiku.


Zdroj: ČTK, 11. 11. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:17