Agris.cz - agrární portál

Evropská komise vydala hodnotící zprávu o přepravě zvířat

14. 11. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

10. listopadu Evropská komise zveřejnila svoji dlouho očekávanou zprávu hodnotící dopady Nařízení Rady (ES) č. 1/2005 na ochranu užitkových zvířat při jejich přepravě. Překvapivě stručná zpráva (pouze 15 stran) vystavila přepravcům dobré vysvědčení. Již v názvu tiskového prohlášení poukazují bruselské úřady na zlepšení situace, které nastalo po vstupu hodnoceného Nařízení č. 1/2005 v platnost.

Jak bylo oznámeno, zpráva neobsahuje žádné legislativní návrhy a příslušný eurokomisař pro zdravotnictví a politiku spotřebitele John Dalli jasně uvádí, že Komise hodlá dále posílit prosazování stávajících zákonů a odmítá výzvy ke změně legislativy. Nicméně Zpráva zdůraznila nutnost zlepšení a v tomto ohledu zmínila nová prováděcí opatření pro lepší využití a výkonnost navigačních systémů a zvýšení účinnosti kontroly (to se vztahuje jednak na zvýšení počtu kontrol a na druhé straně na harmonizaci oznamovacích povinností s cílem usnadnit analýzu dat z různých členských států EU a zvýšit jejich vypovídací schopnost).


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 14. 11. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 08:22