Agris.cz - agrární portál

6. - 7.12. Mezinárodní konference o obilovinách “EuroCereal 2011”.

24. 11. 2011 | pekarske-technologie.cz

Obiloviny (tedy např. pšenice, žito, ječmen, oves, rýže, kukuřice či proso) patří k základním pilířům světového zásobování potravinami. Jejich cena z velké části určuje náklady na klíčové globální spotřebitelské komodity, jako například chleba či těstoviny, ale také sušenky nebo přísady k jídlům, jako jsou omáčky, dresinky apod. Nicméně k tomu, aby bylo možné se i při současné globální hospodářské situaci s touto výzvou uspokojivě vyrovnat, je zapotřebí i neustálých technických a vědeckých inovací, a to v mezinárodním měřítku. Konference EuroCereal 2011 se bude zabývat definováním klíčových otázek v této oblasti a hledat cestu pro evropské vědce a technology, zabývajícími se oblininami, k jejich řešení.

Konference se bude věnovat těmto čtyřem hlavním tématům:

bezpečnost a nezávadnost potravin a související ochrana spotřebitele a značek

zvýšení nutričního profilu obilovin v souvislosti s dietními a zdravotními aspekty

přísady přidávající obilovinám hodnotu a funkčnost

udržení a kontinuita dodavatelského řetězce i v budoucnosti

Konference EuroCereal 2011se bude konat 6. a 7. prosince v Chipping Campden (Gloucestershire) ve Velké Británii při Campden BRI (UK), což je britská největší nezávislá členská organizace, která provádí výzkum a vývoj pro potravinářský a nápojový průmysl po celém světě. Výzkumnému průmyslu poskytuje technické a poradenské služby, potřebné k zajištění bezpečnosti a kvality produktu, efektivity procesů a inovace výrobku a procesů.

EuroCereal je dále podporován i časopisem Journal of Cereal Science, který byl založen v roce 1983 jako mezinárodní fórum pro publikaci původních výzkumných prací pokrývajících všechny oblasti obilninářské vědy, vztahující se k funkční a nutriční kvalitě obilních zrn a jejich výrobků.

Pořadatelem akce je organizace Elsevier B.V. (UK), přední světový vydavatel vědeckých, technických a lékařských produktů a služeb, spolupracující se světovou vědeckou a lékařskou komunitou. Jeho 7000 zaměstnaců ve více než 70 lokacích po celém světě vydává každoročně přes dva tisíce odborných časopisů a 1900 knih.

Mezi vystavovateli na této konferenci jsou i zástupci z oboru potravinářských technologií jako např. CHOPIN Technologies (FR),Think Stothard Limited (UK), Baker Perkins Ltd. (UK), či skupina CSM Globalsdružující mimo jiné i pekařské technologie a značky Agivega (IT), Artisal (LU), BakeMark (UK), Baker&Baker (DE), Bender-Iglauer (A), Braims (IT), Brill (UK), Caravan Ingredients (USA), Concadoro (IT), Croexsa (ES), Debco (BE), Dejaut (FR), Goldfrost (DE), Margo (FR), Masterline (IT), MeisterMarken (DE), Molco (FR), Readi-Bake (USA), Trigal Dorado (MX), Ulmer Spatz (DE), Waldkorn (BE), Westco (USA) a další.


Zdroj: pekarske-technologie.cz, 24. 11. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.12.2025 19:19