Agris.cz - agrární portál

Mléko z farmy dovezou až do vaší ulice

28. 11. 2011 | bio-info.cz

Už rok se mlékařská auta ohlašují kravským bučením a zvonci, když přiváží čerstvé mléčné výrobky až do vaší ulice.

Jak píše web Nalok.cz, projekt Mléko z farmy (mlekozfarmy.cz) sedláků Stanislava Němce a Jana Millera se pro velký zájem o kvalitní mléčné výrobky rychle rozrostl. Dnes si na mléčné dobroty můžete počíhat téměř po celé Praze a Středočeském kraji, nedávno začaly bučící dodávky zajíždět také na Královéhradecko.

„Pokud lidé v blízkosti svého bydliště prodejní místo nenajdou, mohou nám bez obav napsat a my se jim pokusíme vyhovět. Často nás s žádostí, abychom si je přidali na rozvozové trasy, kontaktují třeba i městské a obecní úřady nebo různé firmy,“ informoval majitel Němcovy selské mlékárny Radonice a spoluautor projektu Mléko z farmy Stanislav Němec. Největší oblibě se těší Selské mléko balené do ekologických PET lahví. „Jeho popularitu však rychle dohání i poslední novinka – zdravý syrovátkový nápoj Jonáška, s přídavkem ovocných šťáv. Zejména děti si potom rády pochutnávají na tvarohovém krému nazvaném Radoňáček,“ doplnil Stanislav Němec.

Všechny mléčné dobroty jsou vyrobeny bez chemických látek a konzervantů. Hlavním dodavatelem mléka pro jejich přípravu je druhý autor projektu Mléko z farmy Jan Miller.„Výhodou našich mlékárenských produktů je, že se nemusí nikam daleko převážet, a tak se dostanou k našim zákazníků prakticky během jednoho dne od nadojení mléka. Selské mléko navíc neprochází odstřeďováním, což je další důvod, proč si na rozdíl třeba od trvanlivého mléka uchovává chuť, vůni, přirozený obsah smetany a vitamínů rozpustných v tucích. Mléko pouze pasterujeme, aby jej nebylo nutné před konzumací převářet,“ uvedl Jan Miller. Více než stovka dojných krav má na Milerově farmě ve Svrkyni svobodu pohybu. Jsou takzvaně volně ustájeny, a pokud zrovna velmi nemrzne, samy si určují, zda budou nocovat venku ve výběhu a do stáje se budou vracet jen k dojení. Výrobky z projektu Mléko z farmy pocházejí z našeho blízkého okolí a jsou tedy možností, jak pořídit ekologický a zdravý výrobek známého původu a tím podpořit místní zemědělce.

Kromě pravidelných zastávek funguje při objednávce převyšující 1000 Kč také individuální závoz, prostřednictvím kterého dodávka přijede přímo před dveře vašeho domu nebo zaměstnání. Pro využití této služby stačí vyplnit jednoduchý formulář na www.mlekozfarmy.cz

Podrobnosti o projektu najdete na internetové adrese: www.mlekozfarmy.cz. Více informací Vám sdělí autoři projektu pan Stanislav Němec na tel.: +420 602 217 209 nebo Jan Miller na tel.: +420 739 086 374.

Zdroj: Nalok.cz, www.nalok.cz


Zdroj: bio-info.cz, 28. 11. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:03