Agris.cz - agrární portál

KLASA má své další držitele

7. 12. 2011 | SZIF

Na pražském Žofíně se uskutečnilo již osmé slavnostní udílení značky kvalitních potravin KLASA. Náměstek ministra zemědělství Tomáš Šimčík společně s ředitelem Státního zemědělského intervenčního fondu Oldřichem Černochem v úterý 6. prosince slavnostně předali certifikáty KLASA výrobcům kvalitních potravin. Letos je získalo jedenáct výrobců čítající celkem třicet osm výrobků. Součástí celé akce byl i odpolední workshop, v rámci kterého se setkali zástupci Potravinářské komory ČR s ředitelem SZIF a ministrem zemědělství Petrem Bendlem.

Národní značka kvality KLASA již od roku 2003 informuje spotřebitele o kvalitních produktech domácí výroby a slouží tak přímo ke zvýšení prodejů a známosti takto označených potravin. Po včerejším rozšíření o dalších 38 výrobků stoupl celkový počet takto certifikovaných produktů na 1354 od 231 výrobců. Z uskutečněných průzkumů trhu vyplývá, že znalost značky přesahuje 90% u dotázaných respondentů a dokonce více jak 80% z dotázaných výrobců usiluje o její získání.

Tyto údaje mě nejen těší, ale především výrazně zavazují k další intenzivní práci. Zároveň jsem díky výše uvedenému přesvědčen, že nastavená komunikační strategie, jež se osvědčila v období předchozích, nadále prohloubí znalost značky a pomůže výrobcům kvalitních potravin ještě více zvýšit prodeje, takto označených českých produktů,“ řekl v průběhu slavnostního předání Oldřich Černoch, ředitel SZIF.

Před slavnostním večerem se zástupci Potravinářské komory ČR, ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu a ministr zemědělství zúčastnili odborného workshopu, kde vzájemně jednali o další podpoře a strategii prodeje kvalitních potravin. Jedním z hlavních témat bylo zhodnocení komunikace značky KLASA, ale samozřejmě i očekávaný příchod další vlny ekonomické recese. „O to důležitější roli ponese značka KLASA na svých „bedrech“, o co více nás zasáhne v letech 2012 a 2013 druhá vlna ekonomické recese. Věřím, že i přes neustále vzrůstající ceny potravin a tlak ze strany obchodních řetězců, se zákazníci rozhodnou pro kvalitu a budou i nadále vyhledávat produkty KLASA,“ dodal Oldřich Černoch, ředitel fondu.

V průběhu večera proběhlo krom udělení značky KLASA rovněž slavnostní předání certifikátů Potravinářské komory ČR „Český výrobek“ a dále vyhlášení výsledků soutěže „O nejoblíbenější výrobek KLASA za rok 2011“ - na prvním a třetím místě se umístil Selský jogurt bílý a Bio selský jogurt bílý výrobce Hollandia, Karlovy Vary a druhé místo získal Míša od společnosti Unilever ČR. O výsledcích soutěže o nejoblíbenější výrobek KLASA rozhodlo téměř 29 tis. spotřebitelů, kteří se aktivně zapojili do hlasování.

Petr Hlavatý

tiskový mluvčí SZIF


Zdroj: SZIF, 7. 12. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 17:02