Agris.cz - agrární portál

Úsporný program italské vlády výrazně postihne odvětví zemědělství

20. 12. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Italský zemědělský svaz Confagricoltura se obává drastických dopadů úsporného balíčku nového předsedy italské vlády Maria Montiho. Podle modelových výpočtů Svazu např. by měl zaplatit na dani z nemovitosti zemědělský podnik, specializovaný na produkci osiv a krmiv, hospodařící na rozloze přibližně 52 hektarů a vlastnící 4 komerční budovy, z nichž jednu využívá pro bydlení, podle nových pravidel 6 418 € (dosud to bylo 2 203 €), což odpovídá zvýšení o 291 %. Podle názoru Svazu by měla vláda přijatou vyhlášku neprodleně upravit.

Svaz je stejně jako vláda přesvědčen, že se Itálie musí zachránit, ale ne na úkor italského zemědělství. Podobný názor zastávají i další asociace zemědělců Coldiretti, Cia a Copagri.

Pomocí nového úsporného balíčku plánuje italská vláda snížení státních výdajů do roku 2014 v rozsahu 24 mld. €. Monti připustil, že by měly mít přednost tvrdost, vyváženost a rozvoj, protože Itálie si musí svoje problémy vyřešit vlastními silami. Současně Monti zdůraznil, že vysoký státní dluh je výhradně dluhem samotných Italů a jejich předchozích vlád, a ne Evropy. Premiér rovněž oznámil přijetí drastických opatření v boji proti daňovým únikům a v rámci detoxikace celého státního aparátu.


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 20. 12. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 21:59