Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní - 23.-27.12.2011

28. 12. 2011 | Agris

Cukr níže kvůli výhledům produkce

Po předchozích dvou růstových seancích včera cukr otočil a zamířil na jih. Očekává se totiž zlepšení stavu globálních zásob vzhledem k pokračující sklizni na severní polokouli. Celosvětové zásoby cukru by mohly poptávku převýšit až o 11,1 milionů tun v sezóně, která započala letošním 1. říjnem. To by se rovnalo 13-ti procentnímu nárůstu ve srovnání se zářijovým odhadem.

Firmě Dendria zmizely z plantáží desítky jedlí, zloděje prý zná

Devět desítek kavkazských jedlí za nejméně 50.000 korun ukradl v minulých dnech zloděj z plantáží lesnické firmy Dendria z Nového Města pod Smrkem na Liberecku. Nyní mu za to hrozí až pět let vězení, informovala dnes ČTK policejní mluvčí Ludmila Knopová. Podle vedení firmy stál za krádežemi bývalý zaměstnanec. Při další krádeži vánočních stromků se prý pachatele dokonce podařilo chytit.

Inspektoři na jihu Čech nezjistili pochybení při prodeji ryb

Česká obchodní inspekce podle předběžných výsledků nezjistila při kontrolách prodeje vánočních ryb v Jihočeském kraji žádný nedostatek. To se podle zástupce ředitele inspektorátu ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu Karla Havlíčka ještě nestalo. Na Vysočině chybovali prodejci asi v pěti případech. Kontrolu vánočních prodejů inspektoři zahájili v úterý a ukončili dnes.

Zvěřina získá známku kvality, lidem to pomůže v orientaci

Zvěřina získá známku kvality. Má to pomoci spotřebitelům v orientaci. Známku získá pouze čerstvý, správně ulovený a hygienicky ošetřený kus s uvedením lokality původu. Uvedla to dnes v tiskové zprávě Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, jejíž Institutu ekologie zvěře se na zavedení známky podílí společně se Státní veterinární správou a ministerstvem zemědělství.

Průmyslové regiony EU postrádají kvalitnější legislativu o ochraně ovzduší

Velké průmyslové regiony spojily síly a rozhodly se bojovat proti znečištěnému ovzduší. Evropskou komisi proto vyzvaly, aby přišla s kvalitnější a flexibilnější legislativou. Mezi 12 regionů z celkem sedmi evropských zemí, které se rozhodly zlepšit ovzduší, jež samy znečišťují svým těžkým průmyslem, patří i německé regiony v Porúří a v údolí italské řeky Pád.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství


Zdroj: Agris, 28. 12. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 23:36