Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR nadále vykazují růst HV - za 11 měsíců 5,597 miliardy Kč

29. 12. 2011 | Lesy České republiky, s. p.

Hospodářský výsledek LČR za 11 měsíců letošního roku je 5,597 miliardy Kč. Obdobné výsledky se v historii podniku nepodařilo nikdy dosáhnout – dřív bylo hospodaření podniku o stovkách milionů, v posledních dvou letech je o miliardách.

HV není důsledkem snížení nákladů na péči o les ani zvýšení těžeb. Lesy ČR naopak vrací letos zpátky do lesa rekordní 4 miliardy Kč především do pěstební činnosti, výstavby a údržby lesní infrastruktury a vodních toků.

Dosahované HV potvrzuje správně nastavené parametry lesnických tendrů a vytvoření soutěžního prostředí, díky kterému účastníci podali pro podnik výhodné nabídkové ceny v soutěži. HV je téměř z 90% tvořen hlavní podnikatelskou činností, lesnickým hospodařením.

„Podnik má potenciál i v následujících letech dosahovat obdobných ekonomických výsledků, protože pro lesnický tendr od roku 2012 jsme použili parametry lesnického tendru letošního roku, které se ekonomicky osvědčili,” uvádí Ing. Svatopluk Sýkora, generální ředitel podniku.

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR, s. p.


Zdroj: Lesy České republiky, s. p., 29. 12. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 15:46