Agris.cz - agrární portál

Novou mluvčí Pozemkového fondu je Monika Machtová

2. 1. 2012 | ČTK

Novou tiskovou mluvčí Pozemkového fondu ČR je od ledna Monika Machtová (34). Ve funkci vystřídala Ivo Vysoudila. Fond o tom dnes informoval v tiskové zprávě.

Machtová, která v posledních letech působila na manažerských pozicích ve dvou PR agenturách, vystudovala žurnalistiku a psychologii na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Kariéru v mediální oblasti začala jako novinářka a reportérka, později působila na tiskovém oddělení ministerstva vnitra.

Pozemkový fond má koncem roku 2012 skončit a sloučit se s pozemkovými úřady. Do té doby má úřad zeštíhlit, a to včetně agendy. Nová instituce s názvem Státní pozemkový úřad má nejen spravovat a prodávat státní zemědělský majetek, což dnes dělá fond, ale také vykonávat veřejnou správu v oblasti pozemkových úprav a restitucí, které dnes vykonává soustava pozemkových úřadů.

Ministerstvo zemědělství koncem prosince předložilo vládě zprávu, v níž kritizovalo nedostatečně rychlý průběh klíčové proměny fondu i plýtvání veřejnými prostředky.


Zdroj: ČTK, 2. 1. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 23:39