Agris.cz - agrární portál

Babiš přijde v březnu s regionálním týdeníkem

5. 1. 2012 | ČT 24

Miliardář Andrej Babiš, který nedávno předeslal politické ambice své protikorupční iniciativy Ano 2011, začne vydávat regionální týdeník o rozsahu 32 stran. První číslo vyjde 8. března a distribuován bude zdarma. Podle serveru iDnes.cz bude týdeník vydávat akciová společnost AGF Media, která vznikla v prosinci a vlastní ji Babišův Agrofert Holding.

Periodikum v novinovém formátu má začít vycházet nejdříve na Plzeňsku a postupně se má rozšířit do dalších regionů. "Týdeník bude mít tolik mutací, kolik je v Čechách okresů. Struktura bude podobná té, jakou mají třeba deníky vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP)," řekl šéf projektu Vladimír Junger, jenž v letech 1992 až 2002 ve VLP vedl divizi západočeských deníků Bohemia. Později řídil vydavatelství Impuls ČR. Babišův týdeník se dle Jungera zaměří na aktuální dění v každém z regionů.

Podle Jungera bude nový týdeník distribuován zdarma do schránek a do stojanů. "Startovat budeme postupně, nejprve v jednom regionu a do konce roku se budou přidávat ostatní," dodal Junger. Podle iDnes.cz začal Babiš připravovat projekt před dvěma měsíci. Tým, který se bude na vydávání týdeníku podílet, čítá nyní deset lidí, ale měl by se ještě rozšířit. Babiš se již dříve pokoušel proniknout na mediální trh, když uvažoval o koupi televize Barrandov nebo týdeníku Euro. Podle svých slov přispěl ke vzniku serveru Česká pozice.

Babiš je považován za jednoho z nejbohatších Čechů. Jeho Agrofert Holding patří k největším firmám v ČR, obchoduje s chemickými a zemědělsko-potravinářskými komoditami. Jeho pověst pošramotil tendr na nového vlastníka Unipetrolu. Babiš Unipetrol získal za Zemanovy vlády v první privatizaci firmy v roce 2001 za 11 miliard korun. Později ale od smlouvy odstoupil.

Babiš, který iniciativu Akce nespokojených občanů - Ano 2011 založil loni na podzim, v listopadu ostře kritizoval parlamentní politické strany i prezidenta Václava Klause. Předseda strany Věci Veřejné Radek John ho poté vyzval, aby ukončil veškeré pokusy o vstup do české politiky. Podle bývalého premiéra a předsedy ODS Mirka Topolánka by Babiš neměl kritizovat korupční jednání současných politických stran, neboť sám nemá čistý štít. Jako příklad uvedl údajný pokus o získání manažerské kontroly ve společnosti Čepro, která dohlíží na zásoby státních hmotných rezerv.


Zdroj: ČT 24, 5. 1. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 06:54