Agris.cz - agrární portál

Novým generálním ředitelem společnosti Hamé se stal Martin Štrupl

5. 1. 2012 | ČTK

Novým generálním ředitelem potravinářské společnosti Hamé sídlící v Kunovicích na Uherskohradišťsku se stal 2. ledna Martin Štrupl. Nahradil dosavadního jednatele a generálního ředitele Martina Jagoše. Štrupl v Hamé pracuje od roku 2004, od roku 2008 po prodeji společnosti novým vlastníkům byl ředitelem logistiky a distribuce Hamé Group a členem úzkého vedení firmy.

Jagoš opustil pozici jednatele i generálního ředitele po dohodě s majiteli, informovala dnes společnost ČTK. Valná hromada firmy pak na post jednatele zvolila jednoho z vlastníků Daumantse Vitolse. Pětatřicetiletý Štrupl, který je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze a před působením v Hamé pracoval v koncernu Norske Skog, byl generálním ředitelem jmenován.

Hamé je přední českou potravinářskou firmou vyrábějící trvanlivé i chlazené potraviny. Zaměstnává přes 2600 lidí v devíti výrobních závodech. Své výrobky distribuuje do více než 35 zemí světa. Výrobní dceřiné společnosti má mimo Česka i v Rusku a Rumunsku. Obchodní dceřiné společnosti Hamé působí také na Slovensku, v Maďarsku a na Ukrajině.

Společnost se zabývá zpracováním masa, rajčatového protlaku, zeleniny a ovoce. Hamé vyrábí například paštiky, hotová jídla, konzervy, sterilovanou zeleninu, kečupy, omáčky, marmelády, kompoty, kojeneckou stravu a bagety. Své výrobky uvádí na trh pod značkami Hamé, Znojmia, Hamánek, Veselá Pastýřka, Otma, Hamé Lifestyle, Simply Fresh, Seliko či Apetit.


Zdroj: ČTK, 5. 1. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.05.2024 13:31