Agris.cz - agrární portál

SILVA REGINA s pestrým programem pro lesníky a myslivce

10. 1. 2012 | APIC-AK

SILVA REGINA je známá českým lesníkům a myslivcům jako největší tuzemská přehlídka lesní techniky, mysliveckých potřeb a vybavení. V příštím roce veletrh nabídne návštěvníkům stroje nejen v roli exponátů, ale také aktivních pomocníků.

Když se řekne SILVA REGINA, většině lidí se vybaví nablýskané traktory, harvestory, vyvážecí soupravy a další lesní a dřevařské stroje v areálu brněnského výstaviště. Pro rok 2012, kdy se koná již 12. ročník agrárních veletrhů, bude možné vidět některé stroje bez lesku, zato přímo v akci. Organizátoři výstavy chystají rozšíření ukázek práce lesní techniky.

„Již v minulých dvou ročnících výstavy mohli návštěvníci sledovat stroje na zpracování lesní biomasy přímo při práci na brněnském výstavišti u pavilonu Z,“ informoval ředitel výstavy TECHAGRO Jan Kuběna a dodal, tento praktický doprovodný program se setkal s velkým zájmem veřejnosti. Účastnila se ho přibližně desítka firem, garanci programu převzala společnost DŘEVO-PRODUKT SV, která patří mezi průkopníky využívání všech forem dřevní biomasy k energetickým účelům.“

Vzhledem k úspěchu praktických ukázek technologií na veletrhu budou organizátoři pokračovat i v příštím roce v praktickém předvádění strojů na zpracování biomasy, zejména drcení a štěpkování dřevní hmoty.

Jak se staví posed

Na SILVA REGINĚ budou probíhat také ukázky práce ručních strojů a nářadí pro práci v lese. Konkrétně třídenní dřevorubecká show STIHL TIMBERSPORTS SERIES, což je moderní podoba dřevorubeckých soutěží, nabídne adrenalinovou podívanou na obratné počínání siláků se sekerami a ručními pilami. Nejlepší čeští závodníci tohoto „chlapského“ sportu v čele s vicemistrem světa a čtyřnásobným mistrem Evropy Martinem Komárkem předvedou všech šest soutěžních disciplín včetně řezání s motorovou pilou s extrémním výkonem přes 60 koní.

Poklidnějším nikoliv však méně zajímavým vystoupením bude ukázka dřevosochání. Zruční řemeslníci pomocí seker a pil vytvoří během krátké doby doslova umělecká díla. Také se pustí do stavění mysliveckého posedu na travnaté ploše v areálu výstaviště.

Myslivost opět zaplní pavilon Z

Ani tradiční myslivecký pavilon Z nebude zahálet v atraktivitě expozic a doprovodných programů. Návštěvníky čeká široká nabídka mysliveckého vybavení, oblečení a potřeb, lovecké zbraně a střelivo, lovecká optika, populární výstava raritních trofejí, mysliveckých uniforem nebo prezentace včelařství.

Připomeňme, že stěžejní část výstavní plochy (téměř 70%) agrárního komplexu TECHAGRO, ANIMAL VETEX, SILVA REGINA, BIOMASA zaujímá zemědělská a lesní technika v zastoupení českých výrobců a dovozců. V loňském roce se na veletrhu prezentovalo 705 firem ze 23 zemí, výstavu navštívilo 105.000 návštěvníků ze 40 států. Následující ročník se uskuteční 31.3- 4.4. 2012 a dle současného odhadu organizátorů bude výstava většího rozsahu než v roce 2010.


Zdroj: APIC-AK, 10. 1. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 00:51