Agris.cz - agrární portál

Označování původu krmiv

11. 1. 2012 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Certifikovaný kontrolní systém produkce potravin živočišného a rostlinného původu v Německu (QS Qualität und Sicherheit GmbH), který zastřešuje rostlinnou a živočišnou výrobu, zpracování a ztržnění potravin, chce dále zlepšit zpětnou dohledatelnost krmiv. Od prvního ledna letošního roku musí výrobní společnosti při doručení krmných směsí zákazníkům deklarovat v dodacím listu resp. ve faktuře původ krmiva pomocí speciálního identifikačního číselného údaje (podle nařízení o uvádění do oběhu - tzv. VVVO-Nummer). V případě výskytu krizové situace tak bude možné rychle zjistit, kam byla která šarže krmiva dodána.

Ve výrobním podniku, kde je provoz rozčleněný do několika provozních jednotek, je bezpodmíněčně nutné při dodávkách krmiv dbát na to, aby bylo VVVO číslo uvedeno přesně, protože v době krize je pak možné uzavřít jen dotčený výrobní úsek, odkud krmivo pochází.


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 11. 1. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 07:41