Agris.cz - agrární portál

České pivovary loni navštívilo více než 480.000 cizinců

12. 1. 2012 | Finance.cz

České pivovary loni navštívilo přes 480.000 zahraničních turistů, jejich počet meziročně vzrostl o více než desetinu, uvedl dnes na dotaz ČTK Jaromír Beránek z analytické společnosti Mag Consulting. Nejčastějšími návštěvníky pivovarů byli turisté z Německa. Nejvíce turistů nalákaly tradičně prohlídkové trasy Plzeňského Prazdroje.

"Pivní turistika je určitým druhem zážitkové turistiky. V pivovarech se návštěvníkům předvádí celkový proces výroby piva spojený s ochutnávkou piva a možností zakoupení suvenýrů," uvedl Beránek. Na exkurze zvou turisty jak velké pivovary, tak malé pivovary, kterých v Česku stále přibývá.

Turistické návštěvy pivovarů jsou velmi účinnou reklamou. Z tohoto důvodu podle Beránka vznikají i v Česku po vzoru Bavorska takzvané Pivní stezky. Jejich cílem je nabídnout domácím i zahraničním turistům nová zajímavá místa vhodná pro návštěvu.


Zdroj: Finance.cz, 12. 1. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:05