Agris.cz - agrární portál

Lepší hospodaření s vodou v nápojářském průmyslu

2. 2. 2012 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Voda je nejdůležitější surovinou nápojářského průmyslu a čistá pitná voda je stále rostoucí měrou ceněnou surovinou. Nemluvě o hospodářské důležitosti zde má nápojářský průmysl také hlavní sociální zodpovědnost, aby chránil tento živoucí zdroj. Účinné a trvale udržitelné zacházení s vodou vyžaduje integrativní přístup, který je zaměřen na celostní způsob při optimalizaci potenciálu používané vody. To zahrnuje zhodnocení místních vod, ale i provoz jímek a systém zachycování vody, stejně tak jako snížená spotřeba používaná přímo pro výrobu a celková recyklace vody a vyvarování se jakéhokoli plýtvání s vodními zdroji.Díky způsobu kontroly hospodaření s vodou, jenž byl vyvinut společností Coca-Cola v roce 1886, patří dnes výroba této značky nápoje k jedné z nejúspěšnějších v tomto odvětví na světě. To tedy znamená, že v roce 2011 s úspěchem oslavila své 125. jubilejní narozeniny. Toho dosáhla díky vypracované podnikové strategii s dlouhotrvajícím zaměřením na životní prostředí a společnost.Díky informacím prezentovaným technickým ředitelem Coca-Cola Germany se sídlem v Berlíně a ředitelem, do jehož působnosti spadá šetření životního prostředí a vodních zdrojů, musí mít tato firma v podnikovém plánování i nadále na zřeteli přísně zakotvené způsoby hospodaření s vodou. Společnost si sama stanoví ambiciózní cíle, sama je pravidelně měří a následně získané údaje porovnává a zveřejňuje.  


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 2. 2. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 09:30