Agris.cz - agrární portál

Potravinářská komora ČR v letošním roce uspořádá několik cyklů seminářů

8. 2. 2012 | Potravinářská komora

V roce 2012 uspořádá PK ČR několik cyklů seminářů v níže uvedeném harmonogramu.

Zájemci o účast mohou kontaktovat JUDr. Ehlovou na ehlova@foodnet.cz.

Harmonogram plánovaných seminářů z opatření PRV I.3.l – Další odborné vzdělávání a informační činnost  v r. 2012:

Téma č. 1: čerstvé potraviny

-         Aktuální stav legislativy v oblasti evropského potravinového práva, aktuální legislativní rámec pro uvádění čerstvých potravin na trh

-         Aktuální legislativní rámec pro uvádění čerstvých potravin na trh

-         Změny složení, kvality a výživové hodnoty čerstvých potravin, analytické nástroje pro jejich kontrolu

-         Přístup dozorových orgánů ke kontrole čerstvých potravin živočišného původu

-         Přístup dozorových orgánů ke kontrole čerstvých potravin neživočišného původu

Téma č. 2: legislativa

-         Nařízení na poskytování informací o potravinách spotřebitelům

-         Aktivity potravinářského průmyslu z pohledu dopadu nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům

-         SZPI – vybrané přístupy ke kontrole

-         Materiály a předměty ve styku s potravinami – aktuální požadavky

-         Speciální druhy potravin, používání zdravotních tvrzení při jejich označování

Téma č. 3: financování

-         Aktuální příležitosti pro potravinářský průmysl ČR

-         Možnosti získání dotačních prostředků na investiční záměry potravinářských firem

-         Výzkum, vývoj a inovace – cesta ke zvyšování konkurenceschopnosti

-         Spolupráce na vývoji v potravinářském průmyslu

-         Možnosti spolufinancování podnikatelských projektů z EAFRD/PRV

-         OPPI – aktuální a plánované výzvy pro potravinářský průmysl

Téma č. 4: biopotraviny, jejich výroba a možnosti odbytu

-         Biopotraviny a ekologické zemědělství po roce 2013 z pohledu MZe

-         Praktické příklady pro rozvoj a marketing produkce biopotravin

-         Základy produkce biopotravin

-         Kvalita biopotravin, výhody biopotravin podle jednotlivých komodit, spotřebitelské otázky a cenotvorba, přehled sortimentu biopotravin na trhu v ČR a EU

-         Předpisy pro zpracování a prodej biopotravin. Nařízení Rady ES č. 834/2007 a Nařízení Komise ES č.889/2008. Zák. o EYZ a pravidla pro výrobce biopotravin platná v ČR

Téma č. 5: Ohlašovací povinnosti vyplývající z legislativy na ochranu životního prostředí

-         Základní přehled legislativy na ochranu životního prostředí

-         Novela zákona o obalech a požadavky vyplývající z obalové legislativy

-         Předpokládané změny v souvislosti s přijetím směrnice o průmyslových emisích

-         Plnění ohlašovacích povinností prostřednictvím ISPOP

-         Plnění ohlašovacích povinností prostřednictvím IRZ

 


Zdroj: Potravinářská komora, 8. 2. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 07:56