Agris.cz - agrární portál

Masopustní pepřové pivo už míří do hospod

10. 2. 2012 | Denik.cz

Speciální pepřové pivo si pro své příznivce připravil pivovar ve Velkém Březně. Letos ho mohou štamgasti vychutnat už podruhé. Společnost Heineken ČR má „pepřáku“ k masopustním svátkům připraveno celých pět tisíc třicetilitrových su­dů.

Jak vysvětlil vrchní sládek Petr Hauskrecht, pivo bude k dostání ve vybraných restauracích od příštího pondělí, tedy 13. února „Masopust je svátkem hojnosti, radosti, dobrého jídla, pití i zábavy,“ řekl Hauskrecht.

„Právě na tento svátek jsme načasovali naše Pepřové pivo. Tento 12 stupňový nefiltrovaný světlý ležák byl vyroben tradiční klasickou technologií na dva rmuty z českého sladu, žateckého chmele a vody z artézských vrtů.“

Na prodej piva, které během přípravy kvasilo v otevřených kádích a dozrávalo v ležáckých tancích při teplotě 2° C a chuť získalo díky přírodnímu extraktu ze zeleného pepře, se připravují i hostinští. „Jsme na to zvědaví, letos to zkoušíme poprvé,“ uvedl Vlastimil žáček z Hospůdky U Lípy. „K prvnímu pepřovému pivu rozdáváme opečenou jitrnici.“


Zdroj: Denik.cz, 10. 2. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:21