Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 14.2.2012

15. 2. 2012 | Agris

Myslivost byla zapsána na seznam nehmotného kulturního dědictví

Česká myslivost patří ke kulturním klenotům a je činností s nebývalou členskou základnou. Zapsání na český seznam je podle jednatele Českomoravské myslivecké jednoty Jaroslava Kostečky prvním a nezbytným krokem k tomu, aby se myslivosti dostalo stejného ocenění i od mezinárodní organizace UNESCO.

Potraviny zahraničního původu klamavě označené jako „Česká kvalita“

Inspektorát SZPI v Táboře vykonal v prodejně společnosti PENNY MARKET s.r.o. na ulici Průběžná v Českých Budějovicích kontrolu výrobků označených visačkou „Česká kvalita“ s vyobrazením vlajky České republiky. Při ní se zjistilo, že tři z takto označených výrobků byly vyrobeny v Polsku a na Slovensku.

Kolik zaplatíme státu za pivo v porovnání se zahraničím?

Průměrná roční spotřeba piva v Česku dosahuje 160 litrů na obyvatele. Při konzumaci 320 půllitrů piva s obsahem 12% extraktu mladiny (obsah alkoholu 4,8 %) při ceně 30 Kč tak zaplatíme státu na daních 2 215 Kč za rok! Jak se liší zdanění u piva a jak se počítá? Jak vysoké je zdanění piva v ostatních zemích EU?

Zemědělci z Hané se obávají kvůli silným mrazům o úrodu ozimů

Zemědělci z Hané se obávají kvůli nynějším vysokým mrazům a nedostatku sněhu na polích o úrodu ozimů. Podle odborníků porosty mohou vymrznout. ČTK to dnes řekl ředitel olomoucké Agrární komory (AK) Miloš Porč. Zda a jak velké škody zemědělcům vzniknou, budou podle něj pěstitelé vědět poté, co mrazy poleví.

TZ - Ministerstvo zemědělství se zúčastní největší mezinárodní výstavy biovýrobců BioFach 2012

Biopotraviny a bioprodukty, zemědělské potřeby, ale také přírodní kosmetiku, textilie a další produkty ekologického zemědělství představí mezinárodní výstava BioFach 2012, která se uskuteční ve dnech 15. až 18. února v Norimberku. Ministerstvo zemědělství se této největší mezinárodní expozice biovýrobců zúčastní již popáté.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 15. 2. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 15:33