Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 16.2.2012

17. 2. 2012 | Agris

EK potrestala země kvůli vyplacení dotací, musí vrátit miliony

Evropská komise požaduje, aby 19 zemí Evropské unie vrátilo celkem 115,2 milionu eur (2,9 miliardy korun) z neoprávněně vyplacených zemědělských dotací. Mezi dotčenými státy je i Česká republika, u níž jde o částku zhruba 11.000 eur.

Debrecínská pečeně s nesprávně vyznačeným datem použitelnosti

Při kontrole vykonané inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce dne 14.02.2012 v provozovně AHOLD Czech Republic, a.s., na ul. Nádražní v Blansku bylo zjištěno, že krájený výrobek „Pečeně debrecínská“, nabízený v obsluhovaném úseku, je označen nesprávným datem použitelnosti.

EU a USA si budou vzájemně uznávat certifikáty biopotravin

Evropská unie a Spojené státy si budou vzájemně uznávat certifikáty pro biopotraviny. Zástupci USA a Evropské unie podepsali dohodu umožňující, aby potraviny, které získají certifikát biopotraviny v Evropě nebo v USA, mohly být prodávány v obou regionech bez dalších dodatečných osvědčení.

Farmářské trhy budou mít svou asociaci

Část pořadatelů čím dál tím oblíbenějších farmářských trhů založí po téměř roce příprav vlastní profesní sdružení. Jedním z důvodů vzniku Asociace farmářských trhů jsou takzvaní „překupníci“, kteří se na trhy snaží dostat a prodávat ve stáncích výrobky, které nevypěstovali.

Prazdroj získal Čínský certifikát za kvalitní služby turistům

Plzeňský Prazdroj je první a zatím jedinou mimopražskou destinací v ČR, která obdržela Čínský certifikát za kvalitu služeb. Uděluje ho čínská organizace na podporu zahraničního cestovního ruchu vybraným turistickým cílům podle přísných kritérií, která prověřují především vybavenost a atraktivitu míst.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.


Zdroj: Agris, 17. 2. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 20:46