Agris.cz - agrární portál

Soutěž Vinařství roku zná šestici finalistů

23. 2. 2012 | ČTK

Třetí ročník soutěže Vinařství roku zná šestici finalistů. Jsou jimi společnosti Mravíno Valtice, Vinařství Tetur z Velkých Bílovic, Vinařství Volařík Mikulov, Vinné sklepy Valtice, Znovín Znojmo a "Malý vinař" František a Hana Mádlovi Velké Bílovice. Vítěz bude vyhlášen na slavnostním galavečeru 12. dubna v pražské Lucerně, uvedli dnes pořadatelé soutěže na tiskové konferenci. Loni soutěž vyhrála společnost Bohemia Sekt.

Vinařství roku se odlišuje od dosavadních soutěží v zemi, při nichž mezi sebou většinou jednorázově zápolí jednotlivými výrobci nominovaná vína. Při soutěži je posuzována celoroční práce podniku v uplynulém roce. Firma je navíc hodnocena podle řady kritérií.

Vítěz letošního ročníku soutěže získá originální bronzovou plaketu a také finanční prémii 100.000 korun. Zároveň bude uveden do Síně slávy vinařství ČR zřízené v Národním vinařském centru ve Valticích. Titul s uvedením roku, kdy jej získal, bude moci navíc užívat pro své marketingové účely, a to bez časového omezení.

Vedle hlavní ceny budou v dubnu vyhlášeni také vítězové v dalších kategoriích, mimo jiné vítěz ceny veřejnosti Vindemia publica. Lidé budou v období od 1. března do 5. dubna moci prostřednictvím internetu a aplikací pro takzvané chytré telefony vybírat z celkem 57 vinařství.

V rámci slavnostního večera bude kromě produkce šesti finalistů představena také stovka nejlepších vín letošního ročníku Salonu vín České republiky. Salon vín ve Valticích na Břeclavsku od roku 2000 provozuje Národní vinařské centrum, které každoročně vybírá stovku nejlepších vín z celé země.


Zdroj: ČTK, 23. 2. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 17:20