Agris.cz - agrární portál

Předseda Svazu vinařů Jiří Sedlo rezignoval na svou funkci

23. 2. 2012 | ČTK

Předseda Svazu vinařů Jiří Sedlo rezignoval na funkci. Svaz povede dočasně jeho místopředseda pro Moravu Josef Svoboda, uvedl svaz na svých webových stránkách. V novém vedení je přibližně polovina nových členů.

Mezi vinaři se vedou v posledních týdnech spory. Vznikla nová Vinařská asociace. Kritizuje postoje svazu kvůli podpoře velkých firem oproti menším. Podle svého webu sdružuje od svého vzniku začátkem února více než 40 vinařů. Převážně jde o menší firmy. Jsou mezi nimi i oceňovaná vinařství, například Vinařství Valihrach nebo Vinařství Krist. Na svém webu nová asociace napadá i existenci Vinařského fondu.

Nové představenstvo Svazu vinařů chce svolat valnou hromadu do poloviny září, kde by mělo vybrat nového předsedu. Podle rezignačního dopisu Sedla je hlavním problémem vinařů "nejednotnost a upřednostňování krátkodobých parciálních cílů jednotlivců, kteří v některých případech ani nejednají v zájmu vinařů".


Zdroj: ČTK, 23. 2. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 07:22